Erasmus+

Szakmai út tanároknak Gradoba (1. turnus)

2018. ősz

Grado L’isola del sole, azaz Grado A napfény szigetén

Az 5+2 szakmai nap összefoglalójának videói és a hozzájuk tartozó bejegyzések a MARCO POLO GEIE Facebook oldalán találhatóak, készítőjük: Barbara Bandiziol. A szöveg fordítása változtatás nélküli (Facebook automata).


1. nap (+ 0. nap odaút)

COCAMBO, Cukrászlecke (1)

MARCO POLO GEIE: izgatott, itt: Cocambo.

29 ottobre
Inizia un’altra settimana di Formazione Formatori provenienti da Szekszard
Bellissimo primo giorno con la lezione sul cioccolato del maestro Piero Zerbin.
Il centro COCAMBO ha il “sapore” del buono del bello e dell’elevata qualità sotto ogni aspetto.
BRAVISSIMI 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Október 29
Elkezdődött egy másik hét a szekszárdi szakoktatók oktatásával.
Gyönyörű első nap volt, Piero Zerbin mesterrel, aki a csokoládéról tartott előadást.
A COCAMBO centrum minden szempontból “finom” és kiváló minőségű érzetet ad át
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Október 29
Kezdj el még egy hetet gyakorló oktatók a
Gyönyörű első nap piero zerbin mester csoki.
A Cocambo Központ az “íz” a szépség és a kiváló minőség minden szempontból.
Szuper 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏Október 29
Elkezdődött egy másik hét a szekszárdi szakoktatók oktatásával.
Gyönyörű első nap volt, Piero Zerbin mesterrel, aki a csokoládéról tartott előadást.
A COCAMBO centrum minden szempontból “finom” és kiváló minőségű érzetet ad át
👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

29 ottobre Inizia un’altra settimana di Formazione Formatori provenienti da Szekszard Bellissimo primo giorno con la lezione sul cioccolato del maestro Piero Zerbin. Il centro COCAMBO ha il “sapore” del buono del bello e dell’elevata qualità sotto ogni aspetto. BRAVISSIMI 👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏Október 29Elkezdődött egy másik hét a szekszárdi szakoktatók oktatásával.Gyönyörű első nap volt, Piero Zerbin mesterrel, aki a csokoládéról tartott előadást.A COCAMBO centrum minden szempontból "finom" és kiváló minőségű érzetet ad át👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏👏

Közzétette: MARCO POLO GEIE – 2018. október 29., hétfő


NONINO – Grappa

csodálatosan vanMARCO POLO GEIE itt: Distillerie Nonino – Percoto.

29 ottobre
La giornata di Formazione Formatori è proseguita nel pomeriggio con la visita presso l’azienda NONINO. Un grazie di cuore alla gentilissima Sig.ra Maria per la sua cordiale accoglienza e per averci insegnato come si degustano le grappe Nonino.
La bellezza del luogo e la qualità dei prodotti hanno affascinato totalmente tutti noi!!

Október 29
A szakoktatók délutánja a NONINO cégnél folytatodott.
Hálás köszönet Mária Asszonynak a vendégszeretetért és befogadásért, de főleg mert megtanított Nonino Grappa-t megfelelően kóstolni.
A hely szépsége és a termékek minősége mindenkit elbűvölt.

Október 29
A képzési napi oktatók délután folytatták a vállalat vállalat látogatása során. Nagyon szépen köszönöm a kedves Mr. Ra Maria-nak a barátságos fogadtatást, és hogy megtanította nekünk, hogyan kell megkóstolni a grappas grappas.
A hely szépsége és a termékek minősége teljesen lenyűgözött mindannyiunkat!!Október 29
A szakoktatók délutánja a NONINO cégnél folytatodott.
Hálás köszönet Mária Asszonynak a vendégszeretetért és befogadásért, de főleg mert megtanított Nonino Grappa-t megfelelően kóstolni.
A hely szépsége és a termékek minősége mindenkit elbűvölt.

29 ottobre La giornata di Formazione Formatori è proseguita nel pomeriggio con la visita presso l’azienda NONINO. Un grazie di cuore alla gentilissima Sig.ra Maria per la sua cordiale accoglienza e per averci insegnato come si degustano le grappe Nonino.La bellezza del luogo e la qualità dei prodotti hanno affascinato totalmente tutti noi!!Október 29A szakoktatók délutánja a NONINO cégnél folytatodott.Hálás köszönet Mária Asszonynak a vendégszeretetért és befogadásért, de főleg mert megtanított Nonino Grappa-t megfelelően kóstolni.A hely szépsége és a termékek minősége mindenkit elbűvölt.

Közzétette: MARCO POLO GEIE – 2018. október 29., hétfő



2. nap

Prosciuttificio Bagatto – Lorenzo és családja – sonka kóstolás

30 ottobre
Visita e degustazione presso il Prosciuttificio Bagatto.
Grazie a Lorenzo ed alla sua famiglia per averci accolti con tanta gentilezza. Oggi abbiamo potuto conoscere e degustare una prelibatezza di altissimo livello👏👏👏👏🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝

Október 30
Látogass meg és kóstold meg a prosciuttificio bűvész-t.
Hála lorenzo-nak és a családjának, hogy ilyen kedvesen üdvözöl minket. Ma is találkozhatunk és íze egy nagyon magas szintű finomságot 👏👏👏👏🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝

30 ottobre Visita e degustazione presso il Prosciuttificio Bagatto.Grazie a Lorenzo ed alla sua famiglia per averci accolti con tanta gentilezza. Oggi abbiamo potuto conoscere e degustare una prelibatezza di altissimo livello👏👏👏👏🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝🔝

Közzétette: MARCO POLO GEIE – 2018. október 30., kedd


Cukrászlecke (2) a COCAMBO-ban Piero Zerbin mesterrel

30 ottobre
Lezione di pasticceria al COCAMBO con il maestro Piero Zerbin.
Oggi Piero a fatto ai formatori una lezione approfondita sulle varie tecniche di preparazione della Crema Pasticcera della Pasta Frolla, del Pan di Spagna e di come creare i dolci per i celiaci. 😋😋😋😋😋

Október 30
Cukrászlecke a COCAMBO-ban Piero Zerbin mesterrel
Ma Piero az oktatóknak egy részletes leckét adott a Pastafrolla (omlós tészta) péksütemények készítéséről, a piskóta sütemények készítésének különböző technikáiról és arról, hogy hogyan lehet a glutén érzékenyeknek desszerteket készíteni 😋😋😋😋😋

30 ottobre Lezione di pasticceria al COCAMBO con il maestro Piero Zerbin.Oggi Piero a fatto ai formatori una lezione approfondita sulle varie tecniche di preparazione della Crema Pasticcera della Pasta Frolla, del Pan di Spagna e di come creare i dolci per i celiaci. 😋😋😋😋😋Október 30Cukrászlecke a COCAMBO-ban Piero Zerbin mesterrelMa Piero az oktatóknak egy részletes leckét adott a Pastafrolla (omlós tészta) péksütemények készítéséről, a piskóta sütemények készítésének különböző technikáiról és arról, hogy hogyan lehet a glutén érzékenyeknek desszerteket készíteni 😋😋😋😋😋

Közzétette: MARCO POLO GEIE – 2018. október 30., kedd



3. nap

BIO ZOFF FORMAGGI cég – sajtkészítés

31 ottobre
Visita all’azienda BIO ZOFF FORMAGGI.
Incredibile esperienza!!! Oggi i formatori oltre ad aver fatto il formaggio primo sale guidati da Fabio, hanno assistito alla lavorazione della mozzarella ed hanno scoperto cosa significa produrre il latte A2!!!
Grazie carissima famiglia ZOFF per accoglierci sempre con tanta cordialità. 💞

Október 31
Látogatás a BIO ZOFF FORMAGGI céghez.
Hihetetlen élmény !!! Ma az oktatók a, Fabio által vezetett, Primosale sajt gyártása kívül mozzarellák feldolgozását is láthatták, és felfedezték, hogy mit jelent az A2-es tej előállítása.
Nagyon szépen köszönjük a kedves ZOFF családnak, hogy mindig ilyen nagy örömmel fogad bennünket💞

31 ottobre Visita all’azienda BIO ZOFF FORMAGGI.Incredibile esperienza!!! Oggi i formatori oltre ad aver fatto il formaggio primo sale guidati da Fabio, hanno assistito alla lavorazione della mozzarella ed hanno scoperto cosa significa produrre il latte A2!!! Grazie carissima famiglia ZOFF per accoglierci sempre con tanta cordialità. 💞Október 31Látogatás a BIO ZOFF FORMAGGI céghez.Hihetetlen élmény !!! Ma az oktatók a, Fabio által vezetett, Primosale sajt gyártása kívül mozzarellák feldolgozását is láthatták, és felfedezték, hogy mit jelent az A2-es tej előállítása.Nagyon szépen köszönjük a kedves ZOFF családnak, hogy mindig ilyen nagy örömmel fogad bennünket💞

Közzétette: MARCO POLO GEIE – 2018. október 31., szerda


Főzés ELISABETTA séffel – Cocambo

31 ottobre
Oggi scuola di cucina COCAMBO con la CHEF ELISABETTA!!
È iniziato il primo appuntamento dove i formatori si approcciano alla cucina della tradizioni italiana e del territorio Friulano come : pasta fresca, gnocchi, ragù, sarde in saor.
Grazie BETTA ci vediamo domani 🤗

Továbbiak

Október 31
A mai nap főzés Erzsébet Séf!!
Az első időpont kezdődött, ahol az oktatók az olasz hagyományok és a friuli terület konyha közeledtek, mint például: friss tészta, gnocchi, ragú, szardínia a saor-ben.
Köszi betta holnap találkozunk 🤗Október 31
Ma COCAMBO főzőiskola ELISABETTA Chef-fel!
Az első találkozó, ahol az oktatók megközelítettòk az olasz hagyományok és a friuli terület konyháját, mint például: friss tészta, gnocchi, ragù (bolognai) és szardíniahal saor módra.
Köszönöm BETTA, holnap találkozunk 🤗

31 ottobre Oggi scuola di cucina COCAMBO con la CHEF ELISABETTA!!È iniziato il primo appuntamento dove i formatori si approcciano alla cucina della tradizioni italiana e del territorio Friulano come : pasta fresca, gnocchi, ragù, sarde in saor. Grazie BETTA ci vediamo domani 🤗Október 31Ma COCAMBO főzőiskola ELISABETTA Chef-fel!Az első találkozó, ahol az oktatók megközelítettòk az olasz hagyományok és a friuli terület konyháját, mint például: friss tészta, gnocchi, ragù (bolognai) és szardíniahal saor módra.Köszönöm BETTA, holnap találkozunk 🤗

Közzétette: MARCO POLO GEIE – 2018. október 31., szerda



4. nap

COCAMBO, főzés ELISABETTA séffel (2) – szabadprogram

MARCO POLO GEIE: örömteli hangulatban van, itt: Cocambo.

1 novembre
COCAMBO: ultimo giorno di formazione in cucina con la CHEF ELISABETTA…
Cara BETTA tutti noi ti ringraziamo tantissimo per la bellissima mattinata e per l’ottimo pranzo che ci hai preparato!! 🤗😋😋😋

November 1
COCAMBO: utolsó tanítási nap a konyhában ELISABETTA Chef-vel..
Kedves BETTA mindannyiunk köszönetet mondunk a szép délelőttre és a nagyon finom ebédre amit számunkra készítettél. 🤗😋😋😋

November 1
Az utolsó nap a konyhában a séf Elizabeth-Tel…
Kedves Betta mindannyian köszönjük szépen a szép reggelt és a nagyszerű ebédet amit készített nekünk!! 🤗😋😋😋November 1
COCAMBO: utolsó tanítási nap a konyhában ELISABETTA Chef-vel..
Kedves BETTA mindannyiunk köszönetet mondunk a szép délelőttre és a nagyon finom ebédre amit számunkra készítettél. 🤗😋😋😋

1 novembreCOCAMBO: ultimo giorno di formazione in cucina con la CHEF ELISABETTA… Cara BETTA tutti noi ti ringraziamo tantissimo per la bellissima mattinata e per l’ottimo pranzo che ci hai preparato!! 🤗😋😋😋November 1COCAMBO: utolsó tanítási nap a konyhában ELISABETTA Chef-vel..Kedves BETTA mindannyiunk köszönetet mondunk a szép délelőttre és a nagyon finom ebédre amit számunkra készítettél. 🤗😋😋😋

Közzétette: MARCO POLO GEIE – 2018. november 1., csütörtök



5. nap (+ 6. nap hazaút)

Diplomaosztó

MARCO POLO GEIE: elégedett, itt: Hotel Eden.

02 novembre
GIORNO DI DIPLOMI👏👏👏👏👏👏

November 02
Érettségi nap 👏👏👏👏👏👏

02 novembre GIORNO DI DIPLOMI👏👏👏👏👏👏

Közzétette: MARCO POLO GEIE – 2018. november 2., péntek


GRAND HOTEL ASTORIA

MARCO POLO GEIE: királyul van, itt: Grand Hotel Astoria ****.

02 novembre
Grazie al Cav. Giacomo Rubini per la sua cordialità e calorosa accoglienza!!
Il pranzo al ristorante Settimo Cielo del GRAND HOTEL ASTORIA é sempre una bellissima esperienza.

November 02
Köszönjük Cav. Giacomo Rubini szívélyességének és meleg fogadtatásának !!
A GRAND HOTEL ASTORIA Settimo Cielo éttermében eltöltött ebéd mindig csodálatos élmény.

November 02
Hála a cav. Giacomo Rubint a, és a meleg fogadás!!
Ebéd a Grand Hotel Astoria hetedik sky éttermében mindig gyönyörű élmény.November 02
Köszönjük Cav. Giacomo Rubini szívélyességének és meleg fogadtatásának !!
A GRAND HOTEL ASTORIA Settimo Cielo éttermében eltöltött ebéd mindig csodálatos élmény.

02 novembreGrazie al Cav. Giacomo Rubini per la sua cordialità e calorosa accoglienza!!Il pranzo al ristorante Settimo Cielo del GRAND HOTEL ASTORIA é sempre una bellissima esperienza.November 02Köszönjük Cav. Giacomo Rubini szívélyességének és meleg fogadtatásának !!A GRAND HOTEL ASTORIA Settimo Cielo éttermében eltöltött ebéd mindig csodálatos élmény.

Közzétette: MARCO POLO GEIE – 2018. november 2., péntek


Cadibon pincészet

MARCO POLO GEIE: csodálatosan van, itt: Cadibon.

02 novembre
Il Collio Friulano è un territorio che affascina sempre e comunque.
Scoprirlo attraverso Luca titolare dell’azienda vinicola Cadibon è un vero privilegio!
Vini Bio Cadibon incredibili, osteria Cadinon una garanzia di bontà!
Grazie Luca ed Ameris 🤗

November 02
A “Collio Friulano” olyan terület, amely mindig lenyűgöz.
Felfedezni a Cadibon pincészet tulajdonosával, Luca-val, igazi kiváltság!
Hihetetlen Bio Cadibon borok, az Osteria Cadibon egy garancia a finomságra!
Köszönöm Luca-nak és Ameris-nek 🤗

November 02
Collio friulano egy olyan terület, ami mindig lenyűgöz és egyébként is.
Tudja meg, hogy Luca tulajdonosa a Pincészet Pincészet igazi kiváltság!
Hihetetlen szerves borok, osteria cadinon a jóság garanciája!
Köszönöm Luca és améris 🤗November 02
A “Collio Friulano” olyan terület, amely mindig lenyűgöz.
Felfedezni a Cadibon pincészet tulajdonosával, Luca-val, igazi kiváltság!
Hihetetlen Bio Cadibon borok, az Osteria Cadibon egy garancia a finomságra!
Köszönöm Luca-nak és Ameris-nek 🤗

02 novembreIl Collio Friulano è un territorio che affascina sempre e comunque.Scoprirlo attraverso Luca titolare dell’azienda vinicola Cadibon è un vero privilegio!Vini Bio Cadibon incredibili, osteria Cadinon una garanzia di bontà!Grazie Luca ed Ameris 🤗November 02A "Collio Friulano" olyan terület, amely mindig lenyűgöz.Felfedezni a Cadibon pincészet tulajdonosával, Luca-val, igazi kiváltság!Hihetetlen Bio Cadibon borok, az Osteria Cadibon egy garancia a finomságra!Köszönöm Luca-nak és Ameris-nek 🤗

Közzétette: MARCO POLO GEIE – 2018. november 2., péntek



Interjú Kiss Zsuzsannával

Zsuzsa Erasmus+ program keretében vett részt szakmai gyakorlaton diákként Olaszországban. Munkájával elégedettek voltak, neki meg annyira megtetszett az ország, hogy azóta is ott dolgozik. Szakmai utunkon találkoztunk vele és kérdeztük őt…

https://youtu.be/_MqVpHmTyLU


„A jövő vendéglátó ipari szakembereiért” Alapítvány 2018-ban Erasmus+ pályázatot nyert a Tempus Közalapítványnál.

Konkrét tartalom:

  • Tanulók szakmai gyakorlata:

    24 fő (6 fő hátrányos helyzetű)

– Feltételek: 18. év betöltése utazáskor

pincér, szakács, cukrász, vendéglátásszervező – vendéglős tanuló

– Gyakorlati idő: 112 nap + 2 nap utazás

– Támogatott: utazás, ellátás, szállás, biztosítás, 180 óra olasz nyelvi képzés

– Gyakorlat végén: EUROPAS MOBILITY BIZONYÍTVÁNY

  • Szakmai út: 30 fő

10 fő tanár (lehetőleg szakoktató)

10 fő gyakorlati hely képviselő (vállalkozó)

10 fő Marco Polo

– Időtartam: 5 nap + 2 utazás (2 turnus)

– 30 kreditként beszámítható továbbképzésnek (277/1997. (XII.22.) Kormányrendelet 5.§ 3) c. pont

 

Szívből gratulálunk a program keretében kiválasztott tanulóknak!

A most nem választott tanulóknak még lehetőségük van a 2. turnusra jelentkezni.

2018. szeptember 28.

Nagy Imre
kuratóriumi elnök

 

ERASMUS+ PROGRAM

Szerződésszám: 2018 – 1- -HU01 – KA102 – 047446

Általános adatok:

  • Kedvezményezett: „A jövő vendéglátó ipari szakembereiért” Alapítvány
  • Partner: Marco Polo Gazdasági csoport
  • Célterület: Olaszország (Treviso – Grado megye)
  • Megvalósítás: 2018. IX. 01. (24 hó)

Támogatás: 160.578 euró (kb. 49.800.000.-Ft)

Megosztás ezzel:
Share on Facebook
Facebook
Share on Google+
Google+
Print this page
Print