Bemutatkozás

SZEKSZÁRDI SZC
VENDÉGLÁTÓ SZAKKÉPZŐ ISKOLÁJA

A Vendéglátó Szakképző Iskola szívesen vár minden tanulót, aki a turizmus vagy a vendéglátás terén képzeli el jövőjét. Iskolánk régi szakmai hagyományokkal bír. 1954 óta folyik vendéglátó tanulók képzése Szekszárdon, először Vendéglátó ipari iskolaként, majd Hunyadi Mátyás szakközépiskolaként működtünk, ezt követően 2008-től a Szent László Szakképző Iskola keretében, jelenleg a Szekszárdi Szakképzési Centrum iskolájaként. 2016 novemberétől új épületünkben várunk minden tanulni vágyót. Célunk, hogy sokrétű, mély, jól használható tudást biztosítsunk tanulóinknak, akik a jövő vendéglátósai, illetve turisztikai szakemberei lesznek.

Mottónk egyben célunk is:

„A minőség nem veled született. Csak akkor lehetsz a legjobb, ha a legjobbakkal veszed fel a versenyt.”
(Gundel Károly)

Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája

Korszerű, jól felszerelt tankonyhákkal, tanéttermekkel, cukrászati tanműhellyel rendelkezünk, ahol az elmélet mellett a mindennapi életben nélkülözhetetlen gyakorlatot is megszerezhetik tanulóink az iskola falain belül. Informatika termek, digitális táblák, jól felszerelt könyvtár segítik a tanulni vágyókat az ismeretszerzésben.

 

 

Az iskolai életet színesítik az iskolarádió, az iskolaújság, szakkörök, versenyek és természetesen a diákközösséget jól összekovácsoló, jó hangulatú iskolai rendezvények (Diáknap, Szalagtűző, Szecskaavató) is. Jól tanuló diákjaink a „Jövő Vendéglátóipari szakembereiért” alapítvány jóvoltából pályázati támogatást is kapnak.

4 éves szakgimnáziumi és 3 éves szakközépiskolai osztályokat indítunk.

A szakgimnázium lehetőséget biztosít az érettségi megszerzésére mellyel mellék-szakképesítést (pincér szakmát) is szereznek a diákok, eközben a felsőfokú oktatásra is felkészít. Majd plusz 1 év alatt lehetőség van a technikusi minősítés (vendéglátásszervező) megszerzésére. A szakközépiskolai képzésben a 8. osztály elvégzése után azonnal a leendő szakmájukkal foglalkoznak a diákok, és 3 év alatt OKJ-s szakmát tudnak szerezni (szakács, cukrász, pincér). Ezt követően lehetőségük lesz plusz 2 év alatt az érettségi megszerzésére.

 

Információ szerezhető iskolánk nyílt napjain, a pályaválasztási börzén, továbbá a honlapunkon is.
Felvételi követelmény:
A felvétel az általános iskolából hozott eredmények alapján történik. A magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, biológia, kémia, földrajz 7. év végi és 8. félévi jegyeket vesszük figyelembe.
Kollégium: Minden jelentkező számára biztosítunk kollégiumi elhelyezést.

 

Érdeklődni: Munkanapokon 800-1500 Tel. 74/510-172

Szülőknek:


https://www.facebook.com/Vendeglato/

 

Tanáraink

 

Megosztás ezzel:
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print