PÓTFELVÉTELI – Rendkívüli felvételi eljárást üresen maradt szakgimnáziumi férőhelyekre

Vendéglátóipar Szakgimnázium

PÓTFELVÉTELI
vagy
ÁTJELENTKEZÉS

Tisztelt Szülők!
Kedves Nyolcadikosok!

A Szekszárdi SZC Vendéglátó Szakképző Iskolája
rendkívüli felvételi eljárást hirdet üresen maradt szakgimnáziumi férőhelyekre.

 

Amennyiben meggondolta magát a leendő 9.-es vagy nem vették fel a megjelölt helyre, esetleg iskolát szeretne váltani jelenlegi 9.-esként, keresse a vendéglátóipar ágazatban kínált szakgimnáziumi képzésünket!

 

Érdeklődni itt lehet:

Szekszárdi SZC
Vendéglátó Szakképző Iskolája

7100 Szekszárd, Szent István tér 15-17.
Telefon/fax: Tel.:74/510-172
E-mail: titkarsag[kukac]vendeglato.szekszardiszc.hu
Honlap: http://vendeglato.szekszardiszc.hu
Facebook: Vendéglátó Iskola

 

A 8. osztályt sikeresen befejezőknek a vendéglátó ipari ágazatban 2 osztályt tervezünk indítani.

Vendéglátóipari ágazat:

4 év alatt érettségi mellett pincér (34 811 03) mellék-szakképesítés megszerzése +1 éves ráépüléssel technikusi minősítést adó vendéglátásszervező (54 811 01) érettségi utáni szakképzés

 

A PTE Kultúratudományi Karával való együttműködés keretében lehetőség nyílik arra is, hogy ezen, vagy a vendéglátás területén nálunk megszerzett szakmai alapokat az egyetem által nyújtott képzéseken magasabb szintre emeljék. A végzettek eredményeiket az egyetemi továbbtanulás során beszámíttathatják.

A vendéglátásszervező technikusi minősítéssel betölthető munkakörökből néhány:

Vendéglátó tevékenységet folytató egység vezetője, bárvezető, cukrászdavezető, csárda üzletvezetője, étterem üzletvezetője, éttermi és rendezvényigazgató, éttermi igazgató, éttermi üzletvezető, hidegkonyha vezető, kertvendéglő üzletvezetője, munkahelyi étkezde, étterem vezetője, népkonyha vezetője, szállodai cukrászda üzletvezetője, szállodai salátabár üzletvezetője, vendéglő üzletvezetője, vendéglős, borozó üzletvezetője (1-2 személyes), büfé, bisztróvezető, cukrászda, fagylaltozó vezető (1-2személyes), éttermi felszolgáló, főpincér, hajópincér, italpincér, pultos, csapos, italmérő, mixer, szakács, étkezdei szakács, grill szakács, hajószakács, közétkeztetési szakács, melegkonyhai szakács, pizza készítő szakács, segédszakács, gyorséttermi eladó, gyorsétel készítő és eladó, hidegbüfé eladó.

 

9 – 12. évfolyam

Az általános iskola 8. osztályára épülő képzés

4 év után érettségit ad és mellék-szakképesítést: pincér mellék-szakképesítésből vizsga érettségit megelőzően, majd érettségi vizsga a kötelező közismereti érettségi vizsgatárgyakból és a szakközépiskola ágazata szerinti kötelező szakmai vizsgatárgyból (vendéglátóipar ismeretek).

Ez az OKJ-ról szóló kormányrendeletben meghatározottak szerint ad szakmai képesítést.

+1 év: A 13. évfolyam elvégzése után technikusi minősítést ad: vendéglátásszervező

A Vendéglátásszervező-vendéglős a vendéglátásban vezetői, szervezői, gazdálkodási feladatokat ellátó szakember, aki korszerű szakmai és gazdálkodási ismeretekkel és továbbfejleszthető tudással rendelkezik.

 

Tanulmányi terület

 

Kód:

0500

Rövid név:

Vendéglátásszervező

Ágazat:

XXVII. Vendéglátóipar 54 811 01

Tanulmányi terület leírása:

szakgimnázium

4 évfolyam
szakgimnáziumi kerettantervek
a tanulmányi területen oktatott első idegen nyelv a következő(k egyike): angol, német
a tanulmányi területre beilleszkedési, tanulási, magatartási nehézséggel küzdő tanulók is jelentkezhetnek
felvétel a tanulmányi eredmények alapján
egészségügyi alkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges
pályaalkalmassági követelményeknek való megfelelés szükséges
vendéglátóipar ágazat
a szakképzési évfolyamok után tervezett kimenet a következő szakképesítés megszerzése: vendéglátásszervező
megjegyzés: csoportbontás, iskolai tanműhely biztosított, kollégiumi elhelyezés biztosított

 

Felvételi követelmény minden szakma esetében:

–  Szükséges szakmai és egészségügyi alkalmasság

– A felvétel az általános iskolából hozott eredmények alapján történik. A magyar nyelv, magyar irodalom, történelem, matematika, idegen nyelv, biológia, kémia, földrajz 7. év végi és 8. félévi jegyeket vesszük figyelembe.

Megosztás ezzel:
Share on Facebook
Facebook
Print this page
Print